Gezocht: mede-boekenmakers

20140901_103525000_iOSIk heb niet de pretentie met iets nieuws te komen. Ik wil alleen maar zelf de controle houden op wat ik publiceer. Ik doe dat graag met anderen die even enthousiast zijn als ik om de uitgave van hun werk van het begin tot het eind te begeleiden. Deze mede-boekenmakers leveren elk hun eigen bijdrage aan zo’n gezamenlijk project.

Ik heb al eerder een boekje uitgegeven (zie: Schrammenbloed). Dat was een leuke bezigheid. Alles behalve het drukwerk kun je zelf doen. Bij dat uiteindelijke ‘ter perse gaan’ ben je als opdrachtgever natuurlijk ook betrokken.

Alles valt te leren natuurlijk. Maar om nou alles zelf te doen. Het is fijn om te worden geholpen. En om je enthousiasme te delen. Ben jij goed in Desktoppublishing? Of beheers je een ander aspect dat te maken heeft met het bewerken en opmaken van documenten voor drukwerk? Ben je bekend met programma’s als Adobe InDesign of QuarkXPress? Kun jij tekst en raster- of vectorafbeeldingen tot een mooi geheel samenbrengen in een Postscript of PDF-file zodat het in een perfecte staat naar de drukker kan?

Van elke uitgave moet ook een ebook worden gemaakt. Kun jij een digitaal document samenstellen dat kan worden weergegeven op een e-reader? Zelf ben ik bekend met Canva en met Calibre. Ik werk ook met Sigil.

Spreekt de techniek achter het uitgeven je minder aan? Geen probleem. Misschien ben je een schrijver. Wil je eindelijk wel eens publiceren, probeer er dan achter te komen of Cum Suis iets voor jou is. Het eerste project dat op stapel staat is een bloemlezing.

Het hele boekenbedrijf van voor tot achter vraagt om enthousiaste medewerkers. Ik ben een beginnende eenmansuitgever die zoekt naar geestverwanten. En dus: schrijvers, dromers, computeraars en creatievelingen, neem contact op met Cum Suis als het bovenstaande je aanspreekt.